Pohankový salát s jogurtem, paprikou a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 3 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 3.9 mg
- Draslík 536.4 mg
- Vláknina 13855 mg
- Vitamín A 13855 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s 2 dl vody a dvěma špetkami soli. Vaříme přibližně 10 minut do měkka. Když vychladne, dáme ji do mísy.
-
2
Omyjeme rajčata, zelené papriky. Rajčata pokrájíme na osminky, papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Zeleninu přidáme k pohance. V misce vymícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem a solí (2 špetky). Ochucený jogurt zamícháme do pohanky se zeleninou. Salát podáváme vychlazený.