Pohankový salát s jogurtem, paprikou a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Jogurt bílý
  • 100 g Rajčata
  • 100 g Pohanka
  • 150 g Paprika zelená
  • 4 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 3.9 mg
  • Draslík 536.4 mg
  • Vláknina 13855 mg
  • Vitamín A 13855 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 67.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s 2 dl vody a dvěma špetkami soli. Vaříme přibližně 10 minut do měkka. Když vychladne, dáme ji do mísy.

  • 2

    Omyjeme rajčata, zelené papriky. Rajčata pokrájíme na osminky, papriky rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké nudličky. Zeleninu přidáme k pohance. V misce vymícháme bílý jogurt s prolisovaným česnekem a solí (2 špetky). Ochucený jogurt zamícháme do pohanky se zeleninou. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu