Chlebové řezy s krůtími prsíčky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 g Agar
  • 300 g Prsa krůtí uzená
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 55.7 mg
  • Vláknina 3868.3 mg
  • Vitamín A 3868.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střídku z tmavého chleba rozmixujeme s měkkým máslem a vzniklou hmotou naplníme formu na srnčí hřbet do dvou třetin. Do rendlíku nalijeme smetanu, přidáme tavený sýr, agar, přivedeme k varu a vaříme, až se sýr zcela rozpustí a vznikne jednolitá hmota. Sýrovou hmotu necháme částečně vychladnout a nalijeme do formy na chlebové těsto. Zakryjeme alobalem a dáme do lednice vychladit.

  • 2

    Hmotu vyklopíme z formy, nakrájíme na řezy, doplníme tenkými plátky krůtích prsíček a podáváme.

Komentáře k receptu