Papriko- rajčatová studená omáčka pro celiaktiky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 97 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 7 g
- Sodík 355 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 299.3 mg
- Vláknina 4608.5 mg
- Vitamín A 4608.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 86.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavím semínek. Nakrájíme je na kostičky a dám do mixéru. Červenou i zelenou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky, které přidáme k rajčatům. Ještě doložíme 2 stroužky prolisovaného česneku a směs rozmixujeme na kaši. Červené víno smícháme s olivovým olejem a zašleháme ho do zeleninového protlaku. Ochutíme solí, pepřem a omáčku dáme vychladit.