Papriko- rajčatová studená omáčka pro celiaktiky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Rajčata
  • 100 g Paprika zelená
  • 60 g Paprika červená
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Víno červené
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 299.3 mg
  • Vláknina 4608.5 mg
  • Vitamín A 4608.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 86.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme je, rozkrojíme a zbavím semínek. Nakrájíme je na kostičky a dám do mixéru. Červenou i zelenou masitou papriku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostičky, které přidáme k rajčatům. Ještě doložíme 2 stroužky prolisovaného česneku a směs rozmixujeme na kaši. Červené víno smícháme s olivovým olejem a zašleháme ho do zeleninového protlaku. Ochutíme solí, pepřem a omáčku dáme vychladit.

Komentáře k receptu