Domácí bylinkový chléb

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka chlebová
  • 250 ml Mléko - podmáslí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 hrst Bazalka
  • 0.5 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 balení Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 91.8 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 4763.5 mg
  • Vitamín A 4763.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku nasypeme do mísy, promícháme se solí a sušeným droždím. Cibuli oloupeme, najemno nasekáme a necháme zesklovatět na malém množství oleje. Vejce rozšleháme s podmáslím, přidáme muškátový oříšek a pepř. Smícháme s moukou a na kousky pokrájeným máslem. Přisypeme nadrobno nasekané bylinky a důkladně propracujeme. Z těsta vytvarujeme bochánek, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout alespoň 30 minut.

  • 2

    Poté těsto znovu propracujeme, necháme kynout dalších 20 minut. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme chléb cca 40 - 50 minut.

Komentáře k receptu