Čokoládová bábovka s ořechy
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 120 g Ořechy vlašské
- 220 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 250 g Poleva čokoládová
- 250 g Cukr moučkový
- 70 g Mandle plátky
- 120 g Čokoláda na vaření
- 80 ml Mléko polotučné
- 0.04 kávová lžička Tuk Hera jedlý
- 4 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 29 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 97.4 mg
- Draslík 240.1 mg
- Vláknina 4499.3 mg
- Vitamín A 4499.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky, vložíme do misky. Přisypeme moučkový a vanilkový cukr, žloutky, vyšleháme do pěny. Přimícháme pomleté ořechy, na struhadle nastrouhanou čokoládu. Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem, za stálého míchání přisypáváme. Nakonec podle potřeby přilijeme mléko, ještě jednou promícháme.
-
2
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zlehka vmícháme do těsta, to následně vlijeme do olejem vymazané, moukou vysypané bábovkové formy. Naplněnou formu vložíme do nahřáté trouby, pečeme při 150°C přibližně 45 - 50 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout ve formě, poté ji vyklopíme.
-
3
Čokoládovou polevu rozpustíme v mikrovlnné troubě, polijeme jí bábovku, necháme mírně polevu ztuhnout a posypeme ještě na suché pánvi opraženými mandlovými lupínky.
-
4
V lednici necháme dobře zatuhnou čokoládovou polevu a bábovku krájíme na úhledné porce.