Krevety s řeřichou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 202 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 17 g
- Sodík 580 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 287 mg
- Vláknina 1740 mg
- Vitamín A 1740 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Loupané krevety omyjeme, odlomíme hlavičky a ocásky, nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a 5 minut vaříme. Krevety poté scedíme, necháme vychladnout, lístky koriandru nasekáme na jemno, řeřichu natrháme na menší kousky. Limetkovou šťávu smícháme s panenským olejem, polovinou polijeme krevety. Na talíře rozdělíme lístky řeřichy, pokapeme druhou polovinou šťávy, na ně upravíme krevety a posypeme koriandrem.
-
2
Před podáváním vychladíme.