Hráškový aperitiv s mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 40 g Šalotka
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 20 g Máta
  • 200 ml Voda pitná
  • 60 ml Vývar slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 128 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 157.2 mg
  • Draslík 112.3 mg
  • Vláknina 1670.3 mg
  • Vitamín A 1670.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládaný hrášek scedíme a rozmixujeme. Přilijeme vývar, smetanu a přidáme žloutky. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme, nalijeme do malých skleniček asi do dvou třetin, vložíme do horké vodní lázně a necháme pomalu houstnout asi půl hodiny.

  • 2

    Šalotku nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme šalotku, necháme zesklovatět, přilijeme smetanu a povaříme dohusta. Přisypeme mátu a rozmixujememe.

  • 3

    Skleničky vyndáme z vodní lázně, dolijeme mátovou směsí, doplníme koktejlovou lžičkou a podáváme.

Komentáře k receptu