Mandarinkové koláčky
Suroviny
- 350 g Kompot mandarinkový
- 25 g Máslo čerstvé
- 15 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 20 g Cukr moučkový
- 60 g Čokoláda bílá
- 30 g Pomerančová kůra
- 20 g Zázvor kandovaný
- 80 g Cukr krystal
- 20 ml Mléko polotučné
- 8 ml Balsamico ocet
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 15 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 108.2 mg
- Draslík 138 mg
- Vláknina 3820 mg
- Vitamín A 3820 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandarinkový kompot scedíme a mandarinky necháme okapat. Do mísy vložíme žloutek, přisypeme cukr a promícháme. Přidáme mouku, máslo a nastrouhanou kůru. Vypracujeme těsto, které dáme do lednice na chvíli uležet.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cukr, zkaramelizujeme, přidáme kousky zázvoru, promícháme a odstavíme.
-
3
Do formiček na koláčky rozdělíme mandarinky, zalijeme je karamelem, doplníme těstem, formičky vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. V rendlíku zahřejeme mléko a přidáme nalámanou bílou čokoládu, zakápneme octem a rozpustíme.
-
4
Upečené koláčky vyklopíme, potřeme bílou polevou a necháme vychladnout.