Hrušky v mandlovém sněhu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 179 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 3 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 248.3 mg
- Vláknina 10275 mg
- Vitamín A 10275 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hruškový kompot scedíme a hrušky nakrájíme na plátky. Do rendlíku nalijeme hruškový džus, přilijeme vodu, přidáme mletou skořici, přivedeme k varu, minutu povaříme a odstavíme. Zalijeme plátky hrušek a necháme vychladnout.
-
2
Do misky nasypeme mleté mandle, cukr, přidáme bílky a šlehačem vyšleháme sníh, který vložíme na chvilku pod gril a lehce ogrilujeme.
-
3
Hrušky se šťávou rozdělíme do pohárků, ozdobíme mandlovým sněhem a podáváme.