Hrušky v mandlovém sněhu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kompot hruškový
  • 20 g Mandle
  • 10 g Skořice mletá
  • 30 g Cukr moučkový
  • 200 ml Voda pitná
  • 500 ml Džus hruškový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 248.3 mg
  • Vláknina 10275 mg
  • Vitamín A 10275 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hruškový kompot scedíme a hrušky nakrájíme na plátky. Do rendlíku nalijeme hruškový džus, přilijeme vodu, přidáme mletou skořici, přivedeme k varu, minutu povaříme a odstavíme. Zalijeme plátky hrušek a necháme vychladnout.

  • 2

    Do misky nasypeme mleté mandle, cukr, přidáme bílky a šlehačem vyšleháme sníh, který vložíme na chvilku pod gril a lehce ogrilujeme.

  • 3

    Hrušky se šťávou rozdělíme do pohárků, ozdobíme mandlovým sněhem a podáváme.

Komentáře k receptu