Čokoládový koláč s pařížskou šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 20 g Tuk
  • 350 g Cukr moučkový
  • 120 g Šlehačka pařížská
  • 300 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 658 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 145 mg
  • Draslík 234.6 mg
  • Vláknina 5962.5 mg
  • Vitamín A 5962.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kovové misky nalámeme čokoládu, přidáme máslo, kovovou misku vložíme do horké vodní lázně a obsah misky necháme roztavit. Přisypeme cukr, špetku soli, drcené ořechy, mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Formu vymastíme tukem, vložíme do ní těsto, dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.

  • 2

    Vychladlý koláč bohatě ozdobíme pařížskou šlehačkou, naporcujeme a podáváme.

Komentáře k receptu