Drobenkový koláč se smetanou
Suroviny
- 15 g Droždí sušené
- 25 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Smetana 33% (šlehačka)
- 25 g Mouka polohrubá
- 100 g Skořice mletá
- 25 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 473 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 11 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 101.3 mg
- Draslík 126.8 mg
- Vláknina 21978.3 mg
- Vitamín A 21978.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme hladkou mouku, cukr, sůl, droždí, zalijeme teplým mlékem a promícháme. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto, které řádně prohněteme. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Těsto vložíme do formy a rozprostřeme. Vejce zašleháme do smetany, přidáme cukr, promícháme a neneseme na těsto.
-
2
Na drobenku smícháme máslo s polohrubou moukou, vanilkovým cukrem a mletou skořicí, promneme lehce konečky prstů, až se začne směs drobit. Nasypeme na koláč, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.
-
3
Koláč naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.