Drobenkový koláč se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 15 g Droždí sušené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 25 g Mouka polohrubá
  • 100 g Skořice mletá
  • 25 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 87 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 101.3 mg
  • Draslík 126.8 mg
  • Vláknina 21978.3 mg
  • Vitamín A 21978.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, cukr, sůl, droždí, zalijeme teplým mlékem a promícháme. Přidáme máslo, vejce a vypracujeme těsto, které řádně prohněteme. Necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Těsto vložíme do formy a rozprostřeme. Vejce zašleháme do smetany, přidáme cukr, promícháme a neneseme na těsto.

  • 2

    Na drobenku smícháme máslo s polohrubou moukou, vanilkovým cukrem a mletou skořicí, promneme lehce konečky prstů, až se začne směs drobit. Nasypeme na koláč, formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 30 minut.

  • 3

    Koláč naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu