Hroznový salát se smetanovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 23 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 333.3 mg
- Vláknina 8778 mg
- Vitamín A 8778 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hroznové víno opereme, překrojíme na půlky a dáme do misky. Omytá jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kousky, přidáme do misky a ihned zakapeme citrónovou šťávou. Přimícháme nahrubo nasekané ořechy, zalijeme pomerančovou šťávou, přisypeme skořicový cukr a krupicový cukr. Vše dobře promícháme, odložíme do lednice, kde necháme odležet 30 minut.
-
2
Salát rozdělíme do salátových mističek. Každou porci ozdobíme smetanovým krémem a podáváme.