Piškotový dezert s maracujou a šlehačkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 814 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 44 g
- Sodík 184 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 181 mg
- Draslík 350.9 mg
- Vláknina 28850 mg
- Vitamín A 28850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Piškotový korpus nakrájíme na 8 stejných dílků a síle cca 1 cm. Smetanu ušleháme ve šlehačku. Pomerančovou šťávu smícháme s dření z maracuji. Jahody omyjeme a pokrájíme na plátky.
-
2
Kokos nasucho opečeme na rozpálené pánvi do zezlátnutí, poté opatrně vmícháme do šlehačky. Polovinu piškotů rozdělíme na talíře, potřeme směsí maracuji a pomerančové šťávy, trochou šlehačky, přiklopíme dalším plátkem piškotu a postup opakujeme. Navrch ozdobíme plátky jahod.