Ostrý salát z kysaného zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 32 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 51.5 mg
- Draslík 466.9 mg
- Vláknina 11645.5 mg
- Vitamín A 11645.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí scedíme, necháme okapat, překrájíme na menší kousky. Přidáme scezené rozinky namočíme v rumu. Nakrájíme na tenké nudličky omytá jablka a promícháme. Šunkový salám nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do salátu.
-
2
Salát dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zalijeme zakysanou smetanou a důkladně promícháme.
-
3
Rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme.