Ostrý salát z kysaného zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Šunkový salám
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 400 g Zelí kysané
  • 100 g Rozinky bílé
  • 50 ml Rum
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 276 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 51.5 mg
  • Draslík 466.9 mg
  • Vláknina 11645.5 mg
  • Vitamín A 11645.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí scedíme, necháme okapat, překrájíme na menší kousky. Přidáme scezené rozinky namočíme v rumu. Nakrájíme na tenké nudličky omytá jablka a promícháme. Šunkový salám nakrájíme na malé kostičky, přimícháme do salátu.

  • 2

    Salát dochutíme solí, pepřem, kari kořením, zalijeme zakysanou smetanou a důkladně promícháme.

  • 3

    Rozdělíme podle porci na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu