Španělská polévka z rajčat a paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 12 g
- Sodík 952 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 951.7 mg
- Vláknina 11621.8 mg
- Vitamín A 11621.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
150 g chleba nakrájíme na kostičky.
-
2
Do hrnce vlijeme masový vývar a přidáme k němu sherry ocet. Směsí pokapeme kostičky a necháme 10 minut odležet.
-
3
Uvaříme vodu a ve vroucí vodě spaříme rajčata. Oloupeme slupku z rajčat, zbavíme je jádřince a pokrájíme na kostičky. Jedno rajče dáme stranou.
-
4
Omyjeme papriky, rozřízneme je na polovinu, odstraníme semínka a bílé žebroví.
-
5
Omyjeme okurky, rozpůlíme je, odstraníme z nich semínka.
-
6
Ponecháme vcelku 100 g okurek a 100 g paprik, zbytek pokrájíme na kostičky.
-
7
Oloupeme česnek a cibuli. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
8
Do mixéru vložíme kostičky chleba, kostičky paprik a rajčat. Rozmixujeme. Vzniklou směs rozlijeme do mísy. Přidáme k ní česnek, lžíci nakrájené cibule a 4 lžíce olivového oleje. Osolíme a opepříme, přilijeme masový vývar a uložíme na 4 hodiny do chladničky.
-
9
Zbytek chleba pokrájíme na kostičky a opečeme na zbytku olivového oleje. Rajče, které jsme nechali stranou, 100 g okurek a 100 g paprik, které jsme nechali stranou, pokrájíme na kostičky. Vychlazenou polévku vyndáme z ledničky a přidáme k ní na kostičky pokrájenou zeleninu, okurky, papriky, rajčata a zbytek cibule. Posypeme opečeným chlebem a podáváme.