Šlehaná pěna z vína

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 ml Víno bílé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 246.4 mg
  • Draslík 71.8 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si nerezovou misku a vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr. Prošleháme do krému.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu a vložíme do něj mísu s krémem. Přilijeme do mísy víno a šleháme do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.

  • 3

    Můžeme buď ihned podávat s dezertem, nebo vložíme mísu do další ledové vodní lázně a šleháme až krém úplně vychladne. Potom ho můžeme podávat jako samostatný dezert.

Komentáře k receptu