Šlehaná pěna z vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 5 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 246.4 mg
- Draslík 71.8 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nerezovou misku a vlijeme do ní žloutky, celé vejce a cukr. Prošleháme do krému.
-
2
Do hrnce vlijeme vodu a vložíme do něj mísu s krémem. Přilijeme do mísy víno a šleháme do pěny, dokud dvojnásobně nenabude.
-
3
Můžeme buď ihned podávat s dezertem, nebo vložíme mísu do další ledové vodní lázně a šleháme až krém úplně vychladne. Potom ho můžeme podávat jako samostatný dezert.