Zelný salát s červenou řepou a majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Červená řepa
  • 300 g Jogurt bílý
  • 20 g Petržel - nať
  • 100 g Olivy zelené
  • 70 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 455 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 6.5 mg
  • Draslík 424.6 mg
  • Vláknina 8473 mg
  • Vitamín A 8473 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeli očistíme, nakrouháme a dáme do misky. Posypeme solí, pokapeme olejem a pomerančovou šťávou. Nakládanou červenou řepu scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky k zelí, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.

  • 2

    Jogurt smícháme s hořčici, pepřem, zalijeme připravené suroviny v misce. Vše promícháme, misku se salátem dáme do lednice na 30 minut odležet.

  • 3

    Salát porcujeme podle porci na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí, vypeckovanými olivami a podáváme.

Komentáře k receptu