Zelný salát s červenou řepou a majonézou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 455 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 424.6 mg
- Vláknina 8473 mg
- Vitamín A 8473 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeli očistíme, nakrouháme a dáme do misky. Posypeme solí, pokapeme olejem a pomerančovou šťávou. Nakládanou červenou řepu scedíme, nakrájíme na malé kousky, vložíme do misky k zelí, přimícháme nahrubo nasekané ořechy.
-
2
Jogurt smícháme s hořčici, pepřem, zalijeme připravené suroviny v misce. Vše promícháme, misku se salátem dáme do lednice na 30 minut odležet.
-
3
Salát porcujeme podle porci na jednotlivé talíře. Porce posypeme nasekanou petrželovou natí, vypeckovanými olivami a podáváme.