Salát z červené řepy s džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 2 g
- Sodík 171 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 50 mg
- Draslík 554.5 mg
- Vláknina 5683.9 mg
- Vitamín A 5683.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Důkladně očištěnou a omytou řepu nakrájíme na malé kostky. Dáme do hrnce se studenou vodou, povaříme 20 minut do měkka. Scedíme, vložíme do misky, přidáme špetku soli, pepře, přilijeme pomerančovou šťávu. Do teplé řepy dáme džem, promícháme a necháme dobře vychladnout.
-
2
Vařené maso zbavíme kůže, nakrájíme na malé kostky, přidáme k červené řepě. Podle vlastní chuti dosolíme, opepříme, ještě jednou promícháme. Salát vložíme na 30 minut do lednice vychladnout.
-
3
Podáváme na jednotlivých talířích. Na každý talíř položíme list hlávkového salátu, na něj dáme salát, ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.