Křupavé česnekové krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 8 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Kerblík
  • 0.5 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 993 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 187 mg
  • Vláknina 6375.8 mg
  • Vitamín A 6375.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme 4 stroužky česneku. Do misky si dáme změklé máslo, přidáme k němu utřený česnek se solí, pokrájené omyté bylinky (petrželovou nať, kerblík, pažitku) a máslo důkladně vmícháme.

  • 2

    Plátky bílého chleba potřeme připraveným ochuceným máslem a nakrájíme ho na čtverečky přibližně 3 x 3 cm. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, namazanou stranou nahoru v předehřáté troubě na 220 °C. Pečeme přibližně 5-10 minut. Po 5 minutách pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Upečeme je dorůžova, poté je vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Česnekové krutony podáváme jako přílohu k minutkám nebo samostatně.

Komentáře k receptu