Křupavé česnekové krutony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 25 g
- Sodík 993 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 187 mg
- Vláknina 6375.8 mg
- Vitamín A 6375.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme 4 stroužky česneku. Do misky si dáme změklé máslo, přidáme k němu utřený česnek se solí, pokrájené omyté bylinky (petrželovou nať, kerblík, pažitku) a máslo důkladně vmícháme.
-
2
Plátky bílého chleba potřeme připraveným ochuceným máslem a nakrájíme ho na čtverečky přibližně 3 x 3 cm. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, namazanou stranou nahoru v předehřáté troubě na 220 °C. Pečeme přibližně 5-10 minut. Po 5 minutách pečení krutony promícháme a stále kontrolujeme, abychom je nepřipálili. Upečeme je dorůžova, poté je vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Česnekové krutony podáváme jako přílohu k minutkám nebo samostatně.