Míchaný salát z ovoce s pěnou z mučenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 50 g Máta
  • 100 g Sirup mučenkový
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 ks Kiwi
  • 1 ks Nektarinka
  • 1 ks Broskve
  • 1 ks Limetka
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Meloun žlutý
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Mučenkový likér
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 14 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 185.1 mg
  • Draslík 732.1 mg
  • Vláknina 16254.2 mg
  • Vitamín A 16254.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 138.1 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme jablka, rozpůlíme je, odstraníme jádřince, pokrájíme na měsíčky. Ze dvou pomerančů odstraníme kůru a oloupeme bílou slupku. Rozebereme pomeranče na dílky a ty pečlivě oloupeme. Šťávu z pomerančů (jež se uvolnila během loupání) zachytíme do misky.

  • 2

    Rozpůlíme meloun, odstraníme z něj semínka, z dužiny vytvoříme kuličky. Zbytek dužniny rozmixujeme. Oloupeme kiwi, pokrájíme na plátky.

  • 3

    Omytou nektarinku rozpůlíme, vypeckujeme a krájíme na měsíčky.

  • 4

    Uvaříme vodu, spaříme v ní omytou broskev. Oloupeme z ní slupku, oloupanou pokrájíme také na měsíčky.

  • 5

    Pokrájené ovoce vložíme do misky, vlijeme rozmixovaný meloun, šťávu z pomerančů i z vymačkané limetky. Osladíme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, čtyři hodiny chladíme.

  • 6

    Připravíme kovovou nerezovou misku, vlijeme do ní žloutky, přidáme cukr, sirup z mučenky, likér a šleháme, dokud nevznikne pěna. Poté přichystáme větší hrnek, vlijeme do něj vodu, vložíme misku s pěnou a šleháme v horké vodní lázni, dokud není pěna dostatečně nadýchaná.

  • 7

    Vychlazený salát rozdělíme do misek a přelijeme hotovou pěnou. Ozdobíme lístky máty.

Komentáře k receptu