Míchaný salát z ovoce s pěnou z mučenky
Suroviny
- 200 g Jahody zahradní
- 50 g Máta
- 100 g Sirup mučenkový
- 2 ks Jablka
- 2 ks Pomeranče
- 2 ks Kiwi
- 1 ks Nektarinka
- 1 ks Broskve
- 1 ks Limetka
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Meloun žlutý
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Mučenkový likér
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 5 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 185.1 mg
- Draslík 732.1 mg
- Vláknina 16254.2 mg
- Vitamín A 16254.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 138.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme jablka, rozpůlíme je, odstraníme jádřince, pokrájíme na měsíčky. Ze dvou pomerančů odstraníme kůru a oloupeme bílou slupku. Rozebereme pomeranče na dílky a ty pečlivě oloupeme. Šťávu z pomerančů (jež se uvolnila během loupání) zachytíme do misky.
-
2
Rozpůlíme meloun, odstraníme z něj semínka, z dužiny vytvoříme kuličky. Zbytek dužniny rozmixujeme. Oloupeme kiwi, pokrájíme na plátky.
-
3
Omytou nektarinku rozpůlíme, vypeckujeme a krájíme na měsíčky.
-
4
Uvaříme vodu, spaříme v ní omytou broskev. Oloupeme z ní slupku, oloupanou pokrájíme také na měsíčky.
-
5
Pokrájené ovoce vložíme do misky, vlijeme rozmixovaný meloun, šťávu z pomerančů i z vymačkané limetky. Osladíme a přidáme nastrouhanou limetkovou kůru. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, čtyři hodiny chladíme.
-
6
Připravíme kovovou nerezovou misku, vlijeme do ní žloutky, přidáme cukr, sirup z mučenky, likér a šleháme, dokud nevznikne pěna. Poté přichystáme větší hrnek, vlijeme do něj vodu, vložíme misku s pěnou a šleháme v horké vodní lázni, dokud není pěna dostatečně nadýchaná.
-
7
Vychlazený salát rozdělíme do misek a přelijeme hotovou pěnou. Ozdobíme lístky máty.