Arabský chléb s okurkou a sýrem feta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 10 g
- Sodík 3900 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 327.9 mg
- Vláknina 5561.1 mg
- Vitamín A 5561.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme mořskou solí a necháme hodinu odležet. Okurku vložíme do cedníku, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Česnek prolisujeme, lístky máty otrháme a posekáme najemno. Do misky vložíme sýr feta, přisypeme mátu, česnek, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a vidličkou rozetřeme dohladka.
-
2
Plátek arabského chleba pomažeme sýrovou směsí, poklademe plátky okurky a přiklopíme druhým plátkem chleba. Takto postupujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Chleby upravíme na talířky a podáváme.