Arabský chléb s okurkou a sýrem feta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Chléb Pita
  • 150 g Okurka salátová
  • 200 g Sýr Feta
  • 20 g Máta
  • 10 g Sůl mořská
  • 5 g Sůl
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 389 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 3900 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 327.9 mg
  • Vláknina 5561.1 mg
  • Vitamín A 5561.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na plátky, posypeme mořskou solí a necháme hodinu odležet. Okurku vložíme do cedníku, propláchneme tekoucí vodou a necháme okapat. Česnek prolisujeme, lístky máty otrháme a posekáme najemno. Do misky vložíme sýr feta, přisypeme mátu, česnek, sůl, pepř, zakápneme citronovou šťávou a vidličkou rozetřeme dohladka.

  • 2

    Plátek arabského chleba pomažeme sýrovou směsí, poklademe plátky okurky a přiklopíme druhým plátkem chleba. Takto postupujeme, až spotřebujeme všechny suroviny. Chleby upravíme na talířky a podáváme.

Komentáře k receptu