Pěna z čokolády s pomerančovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 50 g Čokoláda mléčná
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 cl Likér pomerančový
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 183.5 mg
  • Draslík 295.3 mg
  • Vláknina 6100 mg
  • Vitamín A 6100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozlámeme na drobné kousky, které vložíme do misky. Připravíme si vodní lázeň a misku s čokoládou do ní vložíme. Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme.

  • 2

    Do další misky vlijeme žloutky a 2 lžíce cukru. Ušleháme z cukru a žloutků krém, přidáme do něj kakao a vlijeme likér.

  • 3

    Ušleháme sníh z bílků. Postupně do něj přidáváme další 2 lžíce cukru. Ušleháme smetanu do tuha.

  • 4

    Pak vešleháváme rozpuštěnou čokoládu.

  • 5

    Vmícháme do krému ušlehanou smetanu a bílkový sníh. Vmícháváme opatrně, pěna by měla zůstat nadýchaná.

  • 6

    Vložíme pěnu do mísy a překryjeme průsvitnou fólií. Necháme 4 hodiny v chladničce vychladit.

  • 7

    Z vychlazené pěny vykrajujeme lžícemi noky, které před podáváním posypeme nastrouhanou čokoládou a posypeme zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu