Krém z jahod s likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jahody zahradní
  • 80 g Cukr krupice
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Želatina plátková
  • 2 cl Likér pomerančový
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 346.4 mg
  • Draslík 216.2 mg
  • Vláknina 5000 mg
  • Vitamín A 5000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jahody omyjeme, odstraníme stopky a část jahod necháme stranou na ozdobu. Zbytek pokrájíme na kousky. Zakapeme je likérem a zasypeme moučkovým cukrem. 15 minut jahody marinujeme.

  • 2

    Potom je rozmixujeme a prolisujeme sítem.

  • 3

    Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.

  • 4

    Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. Na pánvičce na mírném ohni rozpustíme nabobtnalou želatinu. Vložíme ji do rozmixovaných jahod, vmícháme a jahodovo-želatinovou směs potom vmícháme do krému.

  • 5

    Misku s krémem vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme dotuha a přimícháme do krému, ještě než začne tuhnout.

  • 6

    Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme na dílky a před podáváním ozdobíme zbytkem jahod.

Komentáře k receptu