Mangový krém s likérem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 30 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 442.1 mg
- Draslík 247.6 mg
- Vláknina 1802 mg
- Vitamín A 1802 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého manga oloupeme slupku, odstraníme pecku a dužninu rozmixujeme.
-
2
Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.
-
3
Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. V dalším hrnku ohřejeme mléko. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme za postupného přilévání horkého mléka, dokud krém nezhoustne. Přidáme želatinu a mícháme. Vlijeme rozmixovanou dužninu manga a mučenkový likér. Pak vložíme krém s mísou do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme do tuha, z bílků ušleháme sníh. Střídavě do krému vmícháváme ušlehanou smetanu a sníh.
-
4
Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Pak před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme ho na dílky a před podáváním posypeme nasekanou mátou.