Krém z kávy a moka čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Čokoláda hořká
  • 80 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Káva Espresso
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 5 ks Želatina
  • 3 l Voda pitná
  • 2 cl Likér Kahlua
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 555 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 445.8 mg
  • Draslík 115 mg
  • Vláknina 1050 mg
  • Vitamín A 1050 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Studenou vodu nalijeme do hrnečku a necháme v ní nabobtnat želatinu.

  • 2

    Do misky vlijeme žloutky a cukr, ušleháme do pěny.

  • 3

    V dalším hrnku ohřejeme mléko. V horkém mléce rozpustíme čokoládu, kterou poté spolu s 200 ml smetany, kávou a likérem zamícháme do krému. Misku s krémem vložíme do vodní lázně a šleháme, dokud nezhoustne, následně vmícháváme nabobtnalou želatinu.

  • 4

    Krém s mísou vložíme do ledové vodní lázně a mícháme, dokud nevychladne. Zbylých 50 ml smetany ušleháme do tuha a přimícháme ke krému.

  • 5

    Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně, krém vyklopíme. Krájíme na dílky, před podáváním zasypeme kakaem.

Komentáře k receptu