Křupavé Bezé

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 16

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 80 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 40 g Cukr moučkový
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 17.5 mg
  • Draslík 53.9 mg
  • Vláknina 1012.5 mg
  • Vitamín A 1012.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme těsto: bílky v misce rozšleháme na řídkou pěnu. Přisypeme cukr a vyšleháme tuhý sníh, do kterého vsypeme prosátou mouku s vanilkovým cukrem. Nakonec vmícháme pomleté ořechy. Připravené těsto vlijeme na pečícím papírem vyložený plech. Vložíme do trouby a při teplotě 200 °C pečeme přibližně 15 minut.

  • 2

    Upečený korpus vytáhneme z trouby, ještě teplý posypeme moučkovým cukrem. Vybereme z plechu na utěrku nebo papír a opatrně odstraníme pečící papír. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme na 2 půlky.

  • 3

    Bílky v misce vyšleháme na řídkou pěnu. Potom přisypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme na tuhý sníh, do kterého zlehka vmícháme mouku, na středním struhadle nastrouhanou čokoládu. Nakonec zlehka přimícháme ze smetaný vyšlehanou tuhou šlehačku.

  • 4

    Vezmeme jeden díl korpusu, potřeme ho připravenou náplní. Přikryjeme druhou půlkou korpusu, posypeme moučkovým cukrem. Vložíme do lednice, necháme náplň zatuhnout. Následovně nakrájíme na úhledné řezy.

Komentáře k receptu