Tvarohové řezy s hroznovým vínem
Suroviny
- 500 g Hroznové víno
- 150 g Máslo čerstvé
- 250 g Tvaroh jemný
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 0.75 hrnek Cukr krupice
- 1.5 hrnek Mouka polohrubá
- 0.5 hrnek Mouka kukuřičná
- 1 polévková lžíce Rum
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 12 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 38.8 mg
- Draslík 215.4 mg
- Vláknina 2633.3 mg
- Vitamín A 2633.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hroznové víno opláchneme a necháme okapat.
-
2
Do mísy dáme tvaroh, máslo, vejce, cukr a citronovou kůru.
-
3
Vymícháme dohladka.
-
4
Přidáváme mouku, mléko, rum a prášek do pečiva.
-
5
Těsto vlijeme na vymazaný plech a poklademe kuličkami hroznů, větší kuličky rozpůlíme.
-
6
Pečeme při 180 stupních půl hodiny.
-
7
Po upečení posypeme moučkovým cukrem.