Caprese salát - italská klasika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 67 g
- Sodík 1981 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 197.5 mg
- Draslík 1064.7 mg
- Vláknina 8030.7 mg
- Vitamín A 8030.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata a cherry rajčata osušíme. Velká rajčata pokrájíme na osminky, malé překrojíme na poloviny a dáme je do mísy. Rajčata posypeme mořskou solí (3 špetky), pepřem, promícháme s extra olivovým panenským olejem. Opláchneme snítku bazalky a máty. Z bylinek otrháme lístky. Ochucená rajčata dáme na talíře, přidáme potrhanou mozzarelu, kterou posypeme 1-2 špetkami mořské soli, pokapeme chilli olejem a salát podáváme.