Olivy s česnekem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Olivy nakládané
  • 1 ks Citrony
  • 8 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Mandle loupané
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 328 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1559 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 118.5 mg
  • Vláknina 9370 mg
  • Vitamín A 9370 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládané olivy bez pecek slijeme z nálevu, vložíme do mísy, oloupeme a nadrobno pokrájíme česnek, přidáme loupané mandle, šťávu z celého citrónu a extra olivový olej. Promícháme, mísu uzavřeme nebo vše dáme do sklenice s uzávěrem, marinujeme 20 - 24 hodin. Potom česnekové olivy podáváme jako předkrm nebo přílohu.

Komentáře k receptu