Hrušky s pikantní Mozzarelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Hrušky
  • 1 ks Chilli paprička
  • 3 ks Mozzarella
  • 1.5 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 665 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 188.1 mg
  • Vláknina 7095 mg
  • Vitamín A 7095 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé sladké, ale polotvrdé hrušky se zdravou slupkou omyjeme, osušíme, rozkrájíme na poloviny a odstraníme jádřince. Hrušky nebudeme loupat, nakrájíme je na plátky silné asi 5 - 7 mm, rozložíme je ozdobně na mísu tak že mezi plátky necháme mezery, pokapeme javorovým sirupem. Chilli papričku omyjeme, osušíme, rozkrájíme a zbavíme semínek, poté ji nasekáme na drobné kousky. Mozzarelu nakrájíme na plátky, ty položíme mezi plátky hrušek. Mozzarelu posypeme mořskou solí, pokapeme extra olivovým olejem, posypeme kousky chilli a podáváme.

Komentáře k receptu