Zmrzlina z olivového oleje
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 18 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 189.3 mg
- Draslík 86.1 mg
- Vláknina 2375.1 mg
- Vitamín A 2375.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 259.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme 5 dl mléka a pomalu ho zahříváme. Do mísy dáme 6 čerstvých žloutků, cukr a mouku. Vše utřeme do pěny, kterou pomocí stěrky dáme do vlažného mléka a za stálého míchání přivedeme k varu. Stále mícháme, až směs začne houstnout. Když má konzistenci pudinku, hrnec odstavíme z plotny a krém necháme vychladnout.
-
2
Do téměř studeného krému budeme postupně zašlehávat olivový olej elektrickým šlehačem. Vyšlehaný krém dáme do mísy, kterou zakryjeme a vložíme na 6 - 8 hodin do mrazničky. Během té doby několikrát krém promícháme, aby nezkrystalizoval.
-
3
Mezitím si na suché pánvi opražíme dozlatova posekané loupané mandle a vlašské ořechy.
-
4
Zmrzlinu ve tvaru kopečků dáme do misek, posypeme mandlemi a ořechy, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.