Ovocná omáčka s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Kompot brusinkový
  • 125 g Želé rybízové
  • 125 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 172.4 mg
  • Vláknina 2471.5 mg
  • Vitamín A 2471.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče.

  • 2

    Pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s polovinou vína a dáme vařit, poté vmícháme pomerančovou kůru a krátce povaříme.

  • 3

    Želé promačkáme sítem, smícháme s brusinkovým kompotem, zbylým vínem, směsí z rendlíku, citrónovou šťávou, zázvorem a umletým pepřem.

  • 4

    Nakonec promícháme hořčici s vodou a přimícháme do směsi.

  • 5

    Směs důkladně promícháme a před podáváním necháme zhruba 10 hodin v chladničce.

Komentáře k receptu