Ovocná omáčka s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 1 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 172.4 mg
- Vláknina 2471.5 mg
- Vitamín A 2471.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve nakrájíme kůru a vymačkáme šťávu z omytého pomeranče.
-
2
Pomerančovou šťávu smícháme v rendlíku s polovinou vína a dáme vařit, poté vmícháme pomerančovou kůru a krátce povaříme.
-
3
Želé promačkáme sítem, smícháme s brusinkovým kompotem, zbylým vínem, směsí z rendlíku, citrónovou šťávou, zázvorem a umletým pepřem.
-
4
Nakonec promícháme hořčici s vodou a přimícháme do směsi.
-
5
Směs důkladně promícháme a před podáváním necháme zhruba 10 hodin v chladničce.