Jahodový fresh s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 12 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 33.3 mg
- Draslík 169 mg
- Vláknina 4046.8 mg
- Vitamín A 4046.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2067.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omyjeme jahody, odložíme z nich 8 kusů na ozdobu, ostatní dáme do veké hluboké mísy. Omyjeme čerstvou mátu a meduňku. Lístky otrháme, několik necháme na ozdobu a ostatní přidáme k jahodám. Přilijeme 2 litry vychlazeného mléka, přidáme 2-3 lžíce třtinového cukru a vše rozmixujeme.
-
2
Jahodový fresh nalijeme do sklenic, ozdobíme jahodami, které jsme pokrájeli na čtvrtky, lístky máty, meduňky a podáváme.