Hrušky ve vanilkovém krému

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Džem jahodový
  • 400 g Kompot hruškový
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr krupice
  • 40 g Cukr vanilka
  • 200 g Poleva čokoládová
  • 40 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 200 g Smetana jihočeská lahodná33%
  • 60 ml Víno bílé
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 3 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 88 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 6.3 mg
  • Draslík 89.8 mg
  • Vláknina 2282.3 mg
  • Vitamín A 2282.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 388.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vhodného kastrůlku vlijeme vodu, víno, přisypeme cukr a nakonec jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Vše přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku. Půlky oloupaných hrušek naskládáme do sladkého sirupu, kde je necháme namočené až do dalšího použití.

  • 2

    Příprava krému: do kastrůlku vlijeme mléko, vsypeme pudinkový prášek, přisypeme cukr a vložíme také vanilku. Za stálého míchání přivedeme k varu. Ve vaření krému pokračujeme až do jeho zahoustnutí a stáhneme z ohně.

  • 3

    Na střed dezertního talířku položíme půlku hrušky, volné jamky po jádřincích naplníme džemem. Hrušky přelijeme teplým krémem a v lednici necháme vychladnout. Vychladlý krém přelijeme čokoládovou polevou, opět vložíme do lednice, aby čokoládová poleva ztuhla.

  • 4

    Smetanu spolu s vanilkovým cukrem vyšleháme na šlehačku. Těsně před podáváním připravenou šlehačkou ozdobíme každou porci hrušek.

Komentáře k receptu