Jahody ve vinné pěně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 42 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 129.2 mg
- Draslík 574.2 mg
- Vláknina 13626.7 mg
- Vitamín A 13626.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 9.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku vlijeme vodu, přisypeme vanilkový a pískový cukr. Do studené vody vložíme očištěné a omyté jahody. Na mírném ohni přivedeme k varu a ihned hrnec odstavíme ze sporáku. Jahody scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mandle ve vhodné kuchyňské nádobě zalijeme horkou vodou. Potom je oloupeme.
-
2
Příprava vinné pěny: Do hrnce vlijeme víno, 30 ml vody, přisypeme cukr, vanilkový cukr a nakonec pudinkový prášek. Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí. Následovně stáhneme z ohně, trochu vychladíme a přidáme žloutky. Hustou hmotu se žloutky důkladně promícháme. Nakonec přimícháme nasekané mandle.
-
3
Na dno skleniček naskládáme připravené jahody, přelijeme připravenou pěnou. Na povrch dáme zas jahody a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.