Dip s avokádem a jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 21 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Rajčata
  • 150 g Jogurt nízkotučný
  • 300 g Hrách
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 3 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Limetková kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 523 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 3 mg
  • Draslík 618.5 mg
  • Vláknina 11436.5 mg
  • Vitamín A 11436.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek vložíme do horké vody, necháme povařit zhruba 1 minutu, následně hrášek přendáme do studené vody. Necháme důkladně oschnout.

  • 2

    Avokádo očistíme, rozkrojíme, vyndáme pecku a vydlabeme dužinu.

  • 3

    Avokádovou dužinu, polovinu hrášku, jogurt, prolisovaný česnek, limetkovou kůru a šťávu důkladně rozmačkáme.

  • 4

    Cibuli nakrájíme najemno, rajčata oloupeme a dužinu tence nakrájíme, poté cibuli a rajčata promícháme do avokádové směsi.

  • 5

    Nakonec ochutíme solí, pepřem, cukrem a tabascem.

Komentáře k receptu