Mrkvovo - okurkový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 184 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 77 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 403.3 mg
- Vláknina 5652 mg
- Vitamín A 5652 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme veškerou zeleninu, poté nakrájíme mrkev na co nejmenší kousky, to samé uděláme s okurkou.
-
2
Připravenou okurku rozmixujeme se zázvorem.
-
3
Chilli papričky a koriandr nadrobno nasekáme, přimícháme k okurkové směsi. Nakonec do směsi vmícháme připravenou mrkev.
-
4
V hrnci zahřejeme směs octa s trochou vody a cukru. Ve zbytku vody rozmícháme škrob, vlijeme do směsi.
-
5
Vše za stálého míchání vaříme zhruba 4 minuty, poté přidáme mrkvovo - okurkovou směs a krátce prohřejeme. Dochutíme solí a necháme v chladu, poté servírujeme.