Jablečný salát s ostružinami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr skořicový
  • 350 g Ostružiny
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 7 ks Jablka
  • 4 plátek Citrony
  • 1 dl Sirup citronový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 519.5 mg
  • Vláknina 23019 mg
  • Vitamín A 23019 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.2 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Přidáme očištěné a omyté ostružiny, posypeme skořicí, cukrem, zlehka promícháme.

  • 2

    Takto připravené ovoce naaranžujeme na čtyři dezertní talířky, polijeme citrónovým sirupem a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.

  • 3

    Každou porci ovocného salátu ozdobíme tenkým plátkem citrónu a podáváme.

Komentáře k receptu