Jablečný salát s ostružinami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 18 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 519.5 mg
- Vláknina 23019 mg
- Vitamín A 23019 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Přidáme očištěné a omyté ostružiny, posypeme skořicí, cukrem, zlehka promícháme.
-
2
Takto připravené ovoce naaranžujeme na čtyři dezertní talířky, polijeme citrónovým sirupem a ozdobíme vyšlehanou šlehačkou.
-
3
Každou porci ovocného salátu ozdobíme tenkým plátkem citrónu a podáváme.