Červený rybíz s medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Jahody zahradní
  • 200 g Mléko zahuštěné neslazené Tatra
  • 20 g Cukr vanilka
  • 500 g Rybíz červený
  • 5 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 407.8 mg
  • Vláknina 11880 mg
  • Vitamín A 11880 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červený rybíz očistíme, omyjeme a necháme okapat. Mražené jahody mírně rozmrazíme a rozdělíme do pěti skleněných mističek, každou porci posypeme vanilkovým cukrem, přidáme červený rybíz a ovoce polijeme tekutým teplým medem. Nakonec porce zalijeme kondenzovaným neslazeným mlékem.

  • 2

    Takto připravené ovoce podáváme teplé, ale i studené.

Komentáře k receptu