Osvěžující vínový nápoj s ovocem - sangria
Suroviny
- 5 kostka Kostkový led
- 200 g Hroznové víno
- 2 ks Broskve
- 1 ks Mandarinky
- 1 ks Mango
- 2 ks Nektarinka
- 1 ks Limetka
- 1 ks Pomeranč červený
- 5 dl Soda jedlá
- 7.5 dl Víno madeira
- 5 polévková lžíce Cukr krupice
- 1.5 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 1 polévková lžíce Gin
- 2 polévková lžíce Vodka
- 1.5 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 1 g
- Sodík 45627 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 905.7 mg
- Vláknina 11974 mg
- Vitamín A 11974 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté ovoce: hroznové víno, broskve, nektarinky, limetku, červený pomeranč, mandarinky a mango. Mandarinky a mango oloupeme, mandarinky rozdělíme na měsíčky, z manga odstraníme pecku. Všechno ovoce pokrájíme na úhledné dílky.
-
2
Ve velkém džbánu si rozmícháme cukr s citronovou a pomerančovou šťávou. Přidáme pokrájené ovoce, červené (španělské) víno, vodku, gin, sodu. Nápoj nejčastěji podáváme s kostkami ledu.