Slepičí majonéza studená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 42 g
- Sodík 583 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 141.7 mg
- Draslík 496.7 mg
- Vláknina 3166.7 mg
- Vitamín A 3166.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem uvaříme ve 2 litrech osolené vody půl slepice a čtvrtku oloupaného celeru. Uvařenou slepici scedíme a vykostíme.
-
2
Druhý den slepičí maso i celer nakrájíme na malé kostičky, přes cedník spaříme na drobno pokrájenou oloupanou cibuli. Dále oloupeme velké jablko, zbavíme ho semen, nakrájíme na kostičky, nakonec ušleháme šlehačku.
-
3
V míse rozmícháme majonézu se solí, octem, cukrem a pálivou paprikou, přidáme slepičí maso, celer s jablkem, dobře vše promícháme. Do směsi lehce vmísíme ušlehanou šlehačku, odložíme přikryté do ledničky alespoň na 2 hodiny rozležet.
-
4
Podáváme s bílým pečivem nebo chlebem.