Tuňákový dresink
Suroviny
- 350 g Tuňák v oleji
- 0.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Šalotka
- 0.5 ks Chilli paprička
- 1 ks Cibule červená
- 3 špetka Sůl
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 14 g
- Sodík 253 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 16.6 mg
- Draslík 577.5 mg
- Vláknina 2519.8 mg
- Vitamín A 2519.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kousky tuňáka z konzervy bez nálevu dáme do hluboké mísy. Omyjeme petrželovou nať a bazalku. Lístky otrháme a dáme k tuňáku. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a polovinu pokrájíme na nudličky. Šalotku a malou červenou cibuli pokrájíme na menší kousky a přidáme s chilli k tuňáku. Přidáme 2 drobně pokrájená sušená rajčata, 1 lžíci lahůdkové smetany, 1 lžíci majonézy Hellmanns, 2 lžíce extra olivového oleje, citronovou šťávu, mořskou sůl, pepř a vše rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Podle chuti dosolíme, případně přimícháme 1-2 špetky cukru. Dresink dáme do sklenice s uzávěrem a dáme do chladničky. Dresink použijeme jako pomazánku na chleby nebo pečivo.