Těstovinový salát s kuřecím masem, jarní cibulkou a rajčaty
Suroviny
- 450 g Kuřecí prsa
- 450 g Těstoviny Fusilli
- 2 kávová lžička Med včelí
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 4 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2.17 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Hovězí vývar základní
- 2 polévková lžíce Limetková šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 8 g
- Sodík 361 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 665.3 mg
- Vláknina 10368.8 mg
- Vitamín A 10368.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné. Uvařené scedíme, propláchneme studenou vodou a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
-
2
Kuřecí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme přes vlákno na menší kousky, které naklepeme a osolíme. Maso pak krátce opečeme za stálého míchání v rozehřátém zbylém oleji.
-
3
Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
-
4
V nízkém hrnci smícháme limetkovou šťávu, vývar a med a vše krátce povaříme. Pak do hrnce přidáme nakrájené jarní cibulky, rajčata a osmažené kousky masa, vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí.
-
5
Těstoviny rozdělíme na talíře, dáme na ně směs masa a zeleniny a podáváme.