Dortík s ovocem a čokoládovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Borůvky
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 150 g Maliny
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr moučkový
  • 60 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Kakao
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 plátek Želatina
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 378.5 mg
  • Draslík 271.5 mg
  • Vláknina 10362.5 mg
  • Vitamín A 10362.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme piškot. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mouku, kakao a hmotu důkladně utřeme. Plech vyložíme pečicím papírem, vlijeme těsto a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme cca 7 minut. Po vyjmutí necháme trochu vychladnout a poté pomocí formičky vykrájíme větší kolečka.

  • 2

    Mezitím ve vodní lázni ušleháme žloutky s cukrem a odstavíme. Přidáme část ušlehané smetany a přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Rychle promícháme, přilijeme zbylou smetanu a na cca 5-10 minut vložíme do lednice.

  • 3

    Vychlazený krém rozdělíme lžící nebo cukrářským sáčkem na piškotová kolečka. Poklademe ovocem a přelijeme rozpuštěnou želatinou. Po obvodu posypeme praženými mandlovými lupínky a znovu necháme vychladit.

Komentáře k receptu