Těstovinový salát se zelím a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 250 g Těstoviny konzumní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 8 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 804 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1063 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 1392.1 mg
  • Vláknina 34089.8 mg
  • Vitamín A 34089.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 258.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Červené i bílé zelí nakrájíme a každé samostatně uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.

  • 3

    Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Slaninu také rozkrájíme na malé kousky.

  • 4

    V jedné míse smícháme uvařené vychladlé červené zelí, těstoviny a jablka. V druhé míse smícháme vychladlé uvařené bílé zelí a slaninu.

  • 5

    V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Touto zálivkou přelijeme směsi v obou mísách, nakonec je smícháme dohromady a podáváme.

Komentáře k receptu