Těstovinový salát se zelím a slaninou
Suroviny
- 250 g Anglická slanina
- 250 g Těstoviny konzumní
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 1 ks Zelí hlávkové bílé
- 1 ks Zelí hlávkové červené
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 8 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 804 kcal
- Sacharidy 102 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1063 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 42.5 mg
- Draslík 1392.1 mg
- Vláknina 34089.8 mg
- Vitamín A 34089.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 258.9 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny tak, aby byly měkké, ale stále pevné. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Červené i bílé zelí nakrájíme a každé samostatně uvaříme v mírně osolené vodě. Uvařené scedíme, necháme okapat a vychladnout.
-
3
Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a nakrájíme je na malé kousky. Slaninu také rozkrájíme na malé kousky.
-
4
V jedné míse smícháme uvařené vychladlé červené zelí, těstoviny a jablka. V druhé míse smícháme vychladlé uvařené bílé zelí a slaninu.
-
5
V misce promícháme olej, ocet, cukr, pepř a sůl. Touto zálivkou přelijeme směsi v obou mísách, nakonec je smícháme dohromady a podáváme.