Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mozzarella
  • 60 g Salát Mizuna
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika červená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Žemle tuková
  • 5 ks Ančovička - filety
  • 3 špetka Pepř citronový
  • 4 dl Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 278 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 198.4 mg
  • Draslík 266 mg
  • Vláknina 1213.7 mg
  • Vitamín A 1213.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pět filetů z ančoviček (sardelek) pokrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme 140 g změklého másla, půl lžíce citrónové šťávy, čerstvě pomletý citrónový pepř. Vsypeme omyté, drobně pokrájené bylinky: petrželku kudrnku a čerstvý kopr, tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté je scedíme, ochladíme a oloupané pokrájíme na plátky.

  • 2

    Velké žemle rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme ančovičkovým máslem, na něj rozložíme listy salátu, plátky vajec a plátky Mozzarelly. Mozarrellu následně posypeme červenou paprikou a solí. Vrchní strany žemlí také potřeme ochuceným máslem, přiklopíme je na Mozzarellu a podáváme.

Komentáře k receptu