Žemle s ančovičkovým máslem, vejci a salátem Mizuna
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
- 60 g Mozzarella
- 60 g Salát Mizuna
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika červená
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 5 ks Ančovička - filety
- 3 špetka Pepř citronový
- 4 dl Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 38 g
- Sodík 278 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 198.4 mg
- Draslík 266 mg
- Vláknina 1213.7 mg
- Vitamín A 1213.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pět filetů z ančoviček (sardelek) pokrájíme na malé kousky a vložíme do mísy. Přidáme 140 g změklého másla, půl lžíce citrónové šťávy, čerstvě pomletý citrónový pepř. Vsypeme omyté, drobně pokrájené bylinky: petrželku kudrnku a čerstvý kopr, tyčovým mixérem směs rozmixujeme do hladka. Vejce dáme do rendlíku se 4 dl vody a uvaříme je natvrdo (vaříme 9 - 10 minut). Poté je scedíme, ochladíme a oloupané pokrájíme na plátky.
-
2
Velké žemle rozkrojíme na poloviny. Spodní části potřeme ančovičkovým máslem, na něj rozložíme listy salátu, plátky vajec a plátky Mozzarelly. Mozarrellu následně posypeme červenou paprikou a solí. Vrchní strany žemlí také potřeme ochuceným máslem, přiklopíme je na Mozzarellu a podáváme.