Sýr z ovesného hrnce - Hafenkas

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Pepř bílý
  • 1.5 kg Tvaroh tvrdý
  • 1.5 kg Tvaroh měkký
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 915 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 171 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 67.5 mg
  • Vláknina 1049.5 mg
  • Vitamín A 1049.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stejné množství tvrdého a měkkého tvarohu dáme do 2 mís. Oba druhy tvarohu osolíme, posypeme kmíneme a pepřem. Vezmeme kameninovou nádobu s víkem přiměřené velikosti a střídavě budeme vrstvit tvrdý a měkký tvaroh na sebe. Každou vrstvu dobře stlačíme. Nádobu musíme naplnit až po okraj. Povrch zakryjeme pergamenovým papírem a víko pevně upevníme. Nádobu vložíme do sudu s ovsem asi na 14 dní. Po této době můžeme sýr podávat.

Komentáře k receptu