Sýr domácí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 115 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 8 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 29.3 mg
- Draslík 1.7 mg
- Vláknina 26.2 mg
- Vitamín A 26.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 265.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh dáme do mísy, zakryjeme ho gázou, aby se k němu nemohly dostat mušky a necháme ho 5-6 dnů na teplém místě uležet. Každý den ho promísíme. Tvaroh musí být dostatečně vlhký a mít charakteristickou vůni (silně zapáchat).
-
2
Uleželý tvaroh dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, pepř, smetanu a žloutek. Za velmi častého míchání sýr vaříme 30 minut. Misky (nebo menší formu na pečení) vypláchneme studenou vodou a sýr nalijeme do misek a necháme ho vychladnout.
-
3
Ztuhnutý sýr je chutný.