Loštická fašírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 8 g Pepř černý mletý
  • 20 g Majoránka
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 g Strouhanka
  • 800 g Vepřové maso mleté
  • 20 g Saturejka
  • 200 g Tvarůžky olomoucké malé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 8 stroužek Česnek
  • 2 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1630 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 185.9 mg
  • Draslík 609.2 mg
  • Vláknina 9170 mg
  • Vitamín A 9170 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí, vejcem a nastrouhanými tvarůžky. Přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a černé pivo a postupným přidáváním strouhanky uhněteme do kompaktní hmoty. Vytvoříme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme 2dl vody a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Pečeme hodinu za stálého podlévání a polévání vodou a výpekem, aby fašírka neosychala.

Komentáře k receptu