Loštická fašírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1630 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 185.9 mg
- Draslík 609.2 mg
- Vláknina 9170 mg
- Vitamín A 9170 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou cibulí, vejcem a nastrouhanými tvarůžky. Přidáme sůl, pepř, majoránku, saturejku a černé pivo a postupným přidáváním strouhanky uhněteme do kompaktní hmoty. Vytvoříme šišku, kterou vložíme do sádlem vymazaného pekáče, podlijeme 2dl vody a dáme do středně vyhřáté trouby péct. Pečeme hodinu za stálého podlévání a polévání vodou a výpekem, aby fašírka neosychala.