Čokoládový koláč s chilli a pomerančovým sorbetem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy vlašské
- 300 g Cukr krupice
- 200 g Cukr krupice
- 100 g Pomerančová kůra
- 300 g Čokoláda na vaření
- 200 ml Voda pitná
- 300 ml Voda pitná
- 400 ml Pomerančová šťáva
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Badyán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 32 g
- Sodík 33 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 106.8 mg
- Draslík 167.3 mg
- Vláknina 6986.5 mg
- Vitamín A 6986.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomerančový sorbet s badyánem [53490]:
-
2
Nejdříve si dáme do hrnce vodu a cukr a vaříme 15 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme badyán a opět přivedeme k varu. Hned odstavíme a necháme vychladnout. Nakonec přecedíme a přimícháme na proužky nakrájenou pomerančovou kůru. Dáme do strojku na zmrzlinu a strojek zapneme.
-
3
Koláč: Připravíme si vodní lázeň, ve které si rozehřejeme čokoládu s máslem. Poté odstavíme a vmícháme do ní cukr, pak vejce a nakonec mouku s práškem do pečiva, ořechy a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Těsto dáme na plech, do kterého jsme dali pečící papír a pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Podáváme se lžící pomerančového sorbetu.